Diqus

Tuesday, June 23, 2015

Jiro Dreams of Sushi (2011), USA, Japan, Regi: David Gelb











Verdens beste sushi


Jiro Dreams of Sushi er en film du ikke burde se på tom mage. Faktisk så er det en film du burde se mens du spiser fersk sushi og drikker iskald øl. Får her kommer du til å være vitne til sushi som får smaksløkene til å nesten dra deg inn i tv'n. 
Jiro regnes som verdens beste sushikokk. Han er til og med i Michelin-guiden. Han er fanatisk opptatt av sushi og hvordan man skal lage den perfekte sushi. Man kan se han stå å glo på gjestene for å se om de godkjenner verkene (matlaging er vel kunst?). Han er en underlig gammel mann. Han er også veldig gammel. Håpet han er at en av sønnene hans skal overta driften etter han. Men sønnen, som også er flink til å lage sushi er ikke helt sikker. Han vet ikke helt om han skal klare å følge i farens fotspor. 
Det som jeg liker godt med denne dokumentaren er at den viser en mann som virkelig har en glød for det han driver med og som hele tiden prøver å overgå seg selv i målet om den perfekte sushi. 
Jeg synes også det er spennende å se på personer som er eksentriske og som lever litt i sin egen verden. 
Foto i filmen er veldig fint, og vi får se masse fine bilder av fisk og andre råvarer. Bilder fra fiskemarkedet er også interessant å se. Også spennende at vi får se litt veien man går for å skaffe det man trenger til sushien. Hvilke forhandlere man går til og slikt. 
Jiro Dreams of Sushi er en varm og koselig dokumentar, og det er noe man av og til trenger. Det er godt å se noe annet enn dokumentarer om krig og elendighet. 
Så inviter noen venner, ha sushien og ølen klar, og kos dere med denne sjarmerende filmen. 

No comments:

Post a Comment