Diqus

Thursday, July 9, 2015

Sightseers (2012), England, Regi: Ben Wheatley





















I Sightseers møter vi Tina (Alice Lowe) og Chris (Steve Oram), et par som ved første øyekast virker veldig ordinære. De drar på campingtur, og alt snur da Chris ved uhell rygger over og dreper en mann med campingvogna. Etter dette går det bare nedover med disse to, og drapene hoper seg opp. Man ser disse to ganske vanlige, noen vil kanskje si kjedelige folkene vise at de er noe jævla psykopater. 

Sightseers er en utrolig mørk komedie. Det er kjempefestlig at de dreper folk over ganske så trivielle ting. Er også morsomt når Tina og Chris krangler om hvilken stil man skal gå for når det gjelder drap. Synes dette er en morsom måte å skildre seriemordere på, som ordinære personer som begår drap i dagliglivet. 

Det er veldig bra at filmen ikke er så lang, hadde nok ikke orket å se på dette i to timer. Som jeg har nevnt før så kan en del filmer tjene på å kutte ned tiden en del. 

Synes begge skuespillerne gjør en god jobb, men jeg synes Alice Lowe var den morsomste, hun er rett og slett en nut case. Steve Oram også for så vidt, men synes Lowe tok kaka her. Elska den scenen der hun snakker strengt og knurrer til hunden for at den skal bli med eller der hun påstår at mord er bra for miljøet.

Ben Wheatley er definitivt en regissør jeg har blitt veldig glad i . Kill List (2011) er en skikkelig mystisk weirdo film, jeg definitivt likte med tanke på at den tuller med hue til den som ser på. Kan også nevne den koko og trippy A Field in  England (2013). Det er ikke vanskelig å se at Ben Wheatley har sansen for snodige historier, og det er filmer som treffer sånne som meg veldig godt. Sightseers er en film med mørk humor, og det er midt i blinken for undertegnede. 

No comments:

Post a Comment