Diqus

Wednesday, June 24, 2015

It Follows (2015), USA, regi: David Robert Mitchell



















Stemningsfull grøss!

It Follows har på mange måter vært den store snakkisfilmen i det siste. Overalt har jeg hørt fra folk som har sett den at den må ses, men at det er en film som man ikke burde lese om på forhånd før man ser den. Så hvis du har tenkt til å se filmen, og ikke vil få noe røpt, ikke les videre.
It Follows handler om en jente som blir plaget av at det er personer som plutselig dukker opp fra ingensteds å prøver å ta henne. Hun prøver gjennom filmen å kvitte seg med forfølgerne.
It Follows har kanskje en story som har blitt brukt altfor mange ganger. Det som virkelig gjør filmen er hvor bra den er på å skape paranoia, mye på grunn av lydbildet som skaper en helt spesiell atmosfære, kom til å tenke på Drive i forhold til hvordan denne brukte lydbilde for å skape en guffen stemning. Man blir får nesten litt noia av å høre disse lydene og det snodige musikken. Filmen er også filmet på en måtte som gjør at man også lett kan bli litt redd.

De som følger etter hovedpersonen er skikkelig creepy skapninger. Spesielt en tissende dame fant undertegnede veldig ekkel. Og at filmen er filmet i Detroit blant triste og slitte bygninger bygger også enda mer opp en dyster stemning.
It Follows er ikke direkte en skvette-film. Det er mer en film som bygger og spenningen, der du hele tiden venter på at noen skal komme å kverke hovedpersonen. Paranoiaen som hele tiden bygges opp er det som faktisk gjør at dette blir blant en av de beste skrekkfilmene jeg har sett på lange tider.
Det er selvfølgelig noen plotholes, som feks. I og med at de som følger etter bare går, så kunne man vel ha rømt til andre siden av jordkloden. Men skal man pirke sånn blir det slitsomt å godta grøsser-univers.

De jeg så filmen med kommenterte at hovedpersonen var veldig dum, at hun lukket seg inn i små rom når hun bare kunne gå fra disse treige skapningene. Igjen, det er dette med å godta grøsser-logikk.
Skuespillerne i filmen synes jeg gjør en god jobb. De overspiller ikke, de reagerer når det trengs å reagere. Følte at de var troverdig unge mennesker.
Nei, jammen sa jeg smør. Dette var en film som absolutt falt i smak. Det er den ekle og luskende følelsen man får gjennom filmen som virkelig gjør dette til en god film. Nesten så jeg ser over skulderen mens jeg skriver.

No comments:

Post a Comment