Diqus

Saturday, June 27, 2015

Han Gong-Ju (2013), Sør-Korea, Regi: Su-jin Lee
















Fortidens skygger

Han Gong-Ju er en film som har blitt lovprist av de fleste son er glad i Sør-koreansk film. Martin Scorsese blant annet elsket den. Filmen er jo vistnok også basert på virkelige hendelser.
Han Gong-Ju er en jente som flytter til et nytt sted på grunn av hendelser som skjedde der hun bodde før. Man får ikke vite hva som har skjedd før på slutten. Men sitter hele tiden å lurer på hvorfor Han Gong-Ju er så deprimert og hva som faktisk har skjedd med henne. Woo-hee Chun gjør en ekstremt god jobb i hovedrollen. Hun får virkelig frem smerten og viser godt hvor vanskelig det er å komme seg opp når man ligger nede.

Filmen har også sine lyspunkt som når Gong-Ju får en vennegjeng og begynner å utvikle seg innen musikk. Men man sitter veldig ofte å bare venter på at det skal komme frem noe fælt.

Su-jin Lee har virkelig her regissert en film der det mørke ligger å lusker i bunn, og til slutt eksploderer. Sør-Korea har jo vært litt i en filmtørke tidligere, men med denne filmen så fårm man virkelig tilbake troa. Jeg sier som en del anmeldere har sagt om denne filmen, du trenger Hang Gong-Ju i livet ditt. For dette var en jævli ubehagelig film, som for min del er på samme høyde some feks. Oldnoy, Memories of Murder og Chaser.

No comments:

Post a Comment