Diqus

Sunday, July 5, 2015

Boys (2008), Sør-Korea, Regi: Yoon Sung Hyun



Boys er en 30 minutters lang kortfilm regissert av Yoon Sung Hyun en regissør som er kjent for filmen Bleak Night, en film jeg har hørt veldig mye bra om og som jeg tenkte jeg skulle få sjekka ut en dag.
Det er nettop som ekstramateriale til Bleak Night-dvden at man finner denne kortfilmen. Jeg fant heller ikke noe bilder fra den på google heller, så da blir det uten noe bilde for denne gang.

Filmen handler om to svært forskjellige videregående-gutter som blir venner, en er den utadvente bølla Tae-jun (Min-woong Lee), mens en er den innadvendte sveklingen Jin-uk (Kyo-hwan Ku). De blir gode venner på veien hjem fra skolen. Og gjennom filmen følger man de to mens de lager en drage sammen, dette til tross for at vennene til Tae-jun ledet av drittsekken Bum-seok (Si-kwon Kim)  ikke liker at han er sammen med Jin-Uk på fritiden-

Boys er en god film om hvordan det er å gå på skole og at man fort kan bli utstøtt dersom man velger å bli kjent med noen utenfor sin klikk, og hvor mye baller det faktisk kreves og stå opp for de som ikke er så tøffe og som ikke har noen. Det er lett å kjenne igjen når Tae-jun ikke tørr å ta telefonen når Bum-Seok ringer når han er sammen med Jin-uk. Dette er noe alle som har vært i den samme situasjonen kjenner seg igjen i.

Skuespillerne gjør en god jobb. Kyo-hwan Ku spiller bra som innesluta mobbeoffer, han er ikke personen som snakker så veldig mye. Han virker til tider rett og slett redd for å si hva han mener og føler. Men Min-woong Lee klarer tydelig å vise seg som utadvendt kar som ikke er redd for å si det han mener. Bum-seok passer også godt som den litt smådumme tapern av en bølle. Man har rett og slett lyst til å gi han en skikkelig omgang juling.

Boys viser bra hvordan det er å være ungdom og at ting ikke alltid er så greit, enten man er populær eller upopulær. Boys viser også godt hvorfor Sør-Korea har mye kvalitet når det kommer til film.

No comments:

Post a Comment